Industri Akuakultur Air Tawar Beri Peluang Menjana Pendapatan Rakyat

Galakan yang diberikan terutama dari kerajaan dalam industri akuakultur terutama dalam bidang akuakultur air tawar merupakan sebuah pelunag yang perlu diambil oleh setiap orang yang meminati industri ini sebagai satu sumber menjana pendapatan. Pelbagai aspek dalam akuakultur itu sendiri yang boleh dipecah-pecahkan antaranya industri penghasilan benih ikan, pembekalan ikan hidup, peralatan akukultur dan sebagainya. Permintaan terhadap hasil perikanan pada masa kini bukan lagi dijadikan sebagai permintaan sampingan malahan ianya adalah permintaan utama sepanjang zaman. Seiring dengan kepesatan penduduk dan permintaan terhadap protein ikan maka itu industri perikanan terus berkembang.

Antara industri akuakultur yang sangat berkembang pada masa kini dan sentiasa mendapat permintaan ialah industri ternakan ikan keli. Sistem ternakan dengan mengggunakan kolam kanvas begitu mudah dikendalikan dan tempoh ternakan yang pendek menyebabkan ianya mendapat perhatian. Industri ikan keli pada masa kini di malaysia sudah mula mendapat perhatian oleh pihak kerajaan. Begitu banyak program yang dijalankan untuk mengembangkan projek ini di Malaysia.

KENAPA SAYA PERLU CADANGKAN TERNAKAN IKAN KELI PADA ANDA?

Berdasarkan permintaan yang tinggi di Malaysia. Modal yang rendah dan memang sesuai bagi mereka yang ingin memulakan projek akuakultur.

Untuk mendapatkan lebih lanjut maklumat tentang ikan keli ini anda bolehlah terus berhubungan dengan Abd Rahman seorang yang berpengaman dalam bidang ternakan ikan keli ini.

P/S: Panduan Pembenihan dan Penternakan Ikan Keli memaparkan kaedah pembenihan ikan keli secara terperinci serta gabungan 3 kaedah penternakan ikan keli yang boleh anda pilih dan lakukan untuk menjalankan penternakan ini. Kesemua kaedah tersebut boleh diaplikasikan dengan mudah mengikut kesesuaian anda. Kini anda tidak perlu lagi menunggu lama untuk memulakannya. Peluang mencapai kejayaan dalam bidang penternakan terbuka luas untuk anda. Anda boleh bermula pada bila-bila masa sahaja, tak kira dimana sahaja anda berada.

One response to “Industri Akuakultur Air Tawar Beri Peluang Menjana Pendapatan Rakyat

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s